طبیعت امروز Today's Nature
صفحات وبلاگ
کلمات کلیدی مطالب
نویسنده: حسین بدری پور - جمعه ۱۸ آذر ۱۳٩٠

چندی قبل در مورد گزارشی نوشتم با عنوان سایه سنگین دام بر محیط زیست (Long shadow of livestock on environment)    این گزارش در سال 2006 توسط فائو منتشر شده بود و در آن اعلام شده بود که میزان تخریب ناشی از دام ها بیش از خودروها می باشد چون دام ها متان از خود دفع می کنند. حدس زدم حال که نمی شود ساخت و فروش خودروها را محدود کرد می شود که تولید دام را محدود کرد کافی است سوبسید تولید را در بازار جهانی محدود کرد!!! بعدها هم در مورد تحقیقات انجام شده در زمینه کاهش گاز متان انتشاری از دام ها سخن گفتم که راه کار آن افزوده سیر به خوراک دام ها بود.  خلاصه همیشه در فکر بودم که این موضوع به کجا خواهد انجامید تولید دام و یا توقف آن. امروز در لابه لای ایمیل ها مطلبی با عنوان تولید همبرگر از فضولات شهری دیدم که برایم عجیب بود البته نوشته شده بود ابتکار ژاپنی اگر نوشته شده بود ابتکار چینی با بی میلی از کنارش رد می شدم چون نمونه های بسیاری از تولیدات خوراکی چینی ها دیده ام مانند تولید تخم مرغ با مواد شیمیایی یا تبدیل گوشت خوک به گوشت گاو.

القصه خبر را خواندم و دنبال منبعش جستجوی ساده ای انجام دادم . می توانید برای تائید اینجا را کلیک کنید. حالا خبر را بخوانید:

ابتکار یک دانشمند ژاپنی: ساخت همبرگر از فضولات انسانی

میتسویوکی ایکدا، پژوهشگر آزمایشگاه اوکایامای ژاپن پس از درخواست سازمان فاضلاب توکیو برای پیدا کردن راهی برای استفاده از ضایعات شهری، دست به این ابتکار زده است.
2new.ir  ابتکار یک دانشمند
 ژاپنی: ساخت همبرگر از فضولات انسانی
ایکدا دریافت مدفوع موجود در فاضلاب شهری را به دلیل وجود باکتریهای بسیار به یک منبع پروتئینی تبدیل کرد. این دانشمند ژاپنی با کمک همکارانش توانستند پروتئین‌ها را از این مواد جدا کرده و با آن نوعی گوشت مصنوعی درست کنند که با رنگ غذایی به رنگ قرمز درآمده و با سویا طعم گرفته است.
این گوشت مصنوعی از ۶۳ درصد پروتئین، ۲۵ درصد کربوهیدرات،‌ سه درصد چربی و ۹ درصد مواد معدنی تشکیل
شده ‌است. مساله جالب‌تر اینکه در آزمایش‌های انجام شده، داوطلبان طعم این گوشت را خوشمزه و مانند گوشت طبیعی توصیف کرده‌اند! همچنین این پژوهشگران این ماده جدید را با وجود ریشه نامعمول و نامطبوع آن، دوستدار بهتری از
گوشت گاو برای محیط زیست خوانده‌اند که میزان زیادی گازهای گلخانه‌ای از خود تولید
میکنند.
قیمت این گوشت مصنوعی در حال حاضر ۱۰ تا ۲۰ بار از گوشتهای عادی گرانتر بوده و دانشمندان امیدوارند که بتوانند قیمت آنرا پایین‌تر بیاورند.
ایکدا همچنین اطمینان داده که گواهی سبز این ماده به مصرف‌کنندگان کمک میکند تا بر تمام موانع روانی خود غلبه کنند.
حسین بدری پور
من بیش از یک دهه سابقه کار در سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری کشور را دارم و در حال حاضر هم در مقطع دکترای منابع طبیعی تحصیل می نمایم. هدف از راه اندازی این وبلاگ اطلاع رسانی در خصوص مباحث روز منابع طبیعی و محیط زیست از قبیل همایش ها، پروژه ها و طرح های مرتبط در سطح ملی و بین المللی می باشد.
نویسندگان وبلاگ:
مطالب اخیر:
کدهای اضافی کاربر :